banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Tetanus

Een tetanusinfectie kan ontstaan na een verwonding. Na een verwonding (castratie, hoefzweer), kan de bacterie Clostridium tetanie in het lichaam komen. Deze bacterie komt overal om ons heen voor. In deze wond gaat de bacterie zich vermeerderen en de gifstof (toxine) die het maakt, zorgt voor de ziekteverschijnselen. De ziekteverschijnselen treden op 7-10 dagen na infectie op. Het paard zal verstijven, een kaakklem vertonen en vaak wordt het derde ooglid zichtbaar. De stijfheid zal zich uitbreiden, waardoor het paard zich stijf beweegt en uiteindelijk niet mee kan staan. Uiteindelijk kan het ook de ademhalingsspieren verstijven, waardoor het dier hieraan kan overlijden.

Het tetanusvaccin zit bij ons standaard bij het influenzavaccin in. Wanneer u de influenza enting tijdig laat geven, wordt u paard met dit vaccin ook goed tegen tetanus beschermd. Wij hebben ook preparaten met alleen tetanusvaccin, mocht daar uw voorkeur naar uit gaan.