banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Euthanasie

Als paardeneigenaar kun je voor een moeilijke beslissing komen te staan wanneer het plotseling of langzamerhand slecht gaat met het dier. Het laten euthanaseren van een pony of paard is een emotionele beslissing, waar de dierenartsen van DAC Noordwolde alle begrip voor hebben. Euthanasie van uw dier kan bij ons op de kliniek gedaan worden, maar ook bij u thuis.

Bij de voorbereiding van de euthanasie, wordt er eerst een roesje gegeven, waardoor het paard suf wordt. Vervolgens krijgt het paard een injectie waardoor hij langzaam door de benen zakt en slaapt. Dit is allemaal exact hetzelfde als wanneer wij een paard neerleggen voor een operatie. Wanneer de eigenaar er aan toe is, zullen wij het dodelijke middel toedienen. Soms geeft het paard in dit laatste traject nog een diepe zucht. Het paard zal rustig blijven liggen slapen. Hij raakt dieper in slaap, waarna hij overlijdt.