banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Voedingssupplementen & apotheek

Equistro Haemolytan 400

Equistro Haemolytan 400 is een multvitamine en werkt ondersteunend bij:
 • gewrichten
 • vitaminen/mineralentekort
 • fokkerij

Equitop Forte

Equitop Forte is het aanvullende diervoeder voor paarden.
In Equitop Forte vindt u een hoogeconcentreerd product met een opmerkelijk compleet en uitgebalanceerd pakket van 14 vitamines, 4 mineralen en 7 sporenelementen dat speciaal voor paarden is ontwikkeld.

Net als topssporters hebben paarden die prestaties leveren meer nodig, vooral aan vitamies, mineralen en sporenelementen.

Doelgroep:
 • veulens in de groei
 • verbetering vruchtbaarheid
 • verhoging weerstand tegen ziektes en infecties
 • bestrijding stressverschijnselen
 • opbouw reserves en sneller herstel bij grote prestaties
 • conditieverbetering in dektijd en winter
 • bevordering eetlust en spijsvertering

Equitop Forte is geen doping.

Equitop Gonex

Equitop Gonex versterkt het kraakbeen dat dienst doet als schokbreker en voorkomt zo letsel en overbelasting.
Aanbevolen voor opgroeiende paarden en voor rij- en sportpaarden, omdat hun gewrichten vaak extra belasting te verduren hebben.

Doelgroep:
 • veulens en jonge paarden
 • sportpaarden die grote inspanning moeten leveren
 • oudere paarden en paarden met gewrichtsproblemen

Equitop® Gonex is geen doping.

Equitop Myoplast

Equitop Myoplast is een 100% natuurlijk, kwalitatief hoogwaardig voedingssupplement dat gewonnen wordt uit gekweekte zoetwateralgen.
Equitop Myoplast bevat een unieke combinatie van 18 specifieke aminozuren. Met behulp van deze essentiele aminozuren, reageren de spieren beter op training en wordt de hersteltijd (behoefte aan periode van rust) verminderd. Dit zorgt voor verrassende prestatieverbeteringen.

Doelgroep:
 • in perioden van intensieve training en wedstrijden
 • voor jonge paarden tijdens training
 • voor seizoensgebonden training, bijvoorbeeld bij ren-, endurance- en eventingpaarden
 • voor fokpaarden
 • voor oudere paarden met een verhoogde behoefte aan proteinen
 • na letsel bij revalidatie

Equitop Myoplast dient minimaal 4 weken gegeven te worden. Na 2-4 weken zal effect te zien zijn.
Equitop Myoplast is geen doping.

Equitop Pronutrin

Equitop Pronutrin is een voedingssupplement dat, in combinatie met de juiste voeding en verzorging van een paard, helpt de functie van het maagslijmvlies te ondersteunen.

Equitop Pronutrin wordt aanbevolen voor alle paarden die een risico lopen maagzweren te ontwikkelen en als aanvulling op een behandeling van maagzweren die door een dierenarts in gang gezet is.
Equitop Pronutrin is ook nuttig tijdens perioden van verhoogde stress, zoals bij training, transport, chirurgie en spenen.

Equitop Pronutrin is geen doping.

Excellent No Stress Paste

Excellent No Stress Paste is speciaal ontwikkeld om in stress situaties, zoals bij transport, een wedstrijd of andere stress momenten het paard rustig te houden. Juist op deze momenten wil men graag dat het paard optimaal geconcentreerd blijft, zonder de prestaties te beinvloeden.

Ongeveer 40 minuten na toediening begint het te werken en de werkingsduur is ongeveer 3 uur.

Excellent No Stress Paste is geen doping.

Excellent Vitasporal Horse

Excellent Vitasporal Horse is de opkikker voor paarden. Het is de injector met de complete aanvulling van vitaminen, voeding en energie.
De pasta zorgt voor extra directe energie en zorgt dat uw paard of pony snel weer meer fit heeft. Daarnaast zorgt het voor een goede weerstand. Men gebruikt het product daarom ook bij paarden die verharen.

Doelgroep:
 • vlak voor een wedstrijd
 • direct na een wedstrijd
 • bij dof haarkleed en verharen
 • elke 4 weken als uw paard net wat extra weerstand nodig heeft
 • bij veulens na de geboorte

Excellent Zand Weg

Excellent Zand Weg is ontworpen voor zandetende paarden en ter voorkoming van zandkoliek.

Zand Weg bevat als hoofdbestanddeel psylliumvezels. Psylliumvezels zijn wateroplosbare vezels welke uitzetten en zorgen voor een geleiachtige massa in de darmen. De darminhoud passeert dan langzamer, is volumineuzer en neemt zo opgehoopt zand mee naar buiten. Psylliumvezels kennen geen bijwerkingen en worden in de humane geneeskunde al tientallen jaren gebruikt ter verbetering van de darmwerking.

Octenivet Gel

PhytoTreat PT-SEO

PhytoTreat PT-SEO wordt gebruikt bij staart- en maneneczeem. Het ondersteunt het immuunsysteem en helpt daarmee de wondheling, lokaal wordt zo de huidreactie op insectenbeten gereguleerd en kan er wondgenezing optreden. Zie het als een handrem op het ontstekingsmechanisme zonder het afremmen van de eigen afweer. PT-SEO verzorgt wonden ten gevolge van zomereczeem bij paarden en pony's. deze zalf ondersteunt het immuunsysteem, versnelt zo het natuurlijk herstel van de huid en is vrij van corticosteroiden. PT-SEO is getest door de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Synovium Red en Gold

Een paard in zware training heeft verhoogde behoefte aan voedingsstoffen en vaak minder kans deze op te nemen uit het standaard rantsoen of de omgeving.
Red en Gold kan voorzien in de noodzakelijke behoefte door de natuurlijke vitaminen en mineralen uitgebalanceerd aan te vullen in een vloeibaar concentraat.
Specifiek bevat het extra ingrediënten (ijzer) voor bloedopbouw, zodat het ook ingezet kan worden tijdens bloedarmoede.

Synovium Sand Oil

In het maagdarmkanaal worden alle voedingsstoffen opgenomen.
Hiervoor dient het maagdarmkanaal vrij te zijn van stoffen die opname belemmeren zoals bv zand.
In dit product zitten psylliumvezels. Dit zijn wateroplosbare vezels welke uitzetten en zorgen voor een geleiachtige massa in de darmen. De darminhoud passeert dan langzamer, is volumineuzer en neemt zo opgehoopt zand mee naar buiten.
Daarna is het in dit product gelukt om omega 3-6-9 vetzuren in de brok toe te voegen.
Uw paard ondervindt hier de voordelen van zoals een betere vacht en hoornkwaliteit.

TegadermTM Hydrogel

TegadermTM Hydrogel is een wondgel die zeer gemakkelijk aan te brengen is. In contact met het wondvocht zal de gel, dankzij zijn vaste consistentie, zijn vaste structuur behouden zodat risico op lekkage sterk verminderd wordt.

TegadermTM Hydrogel stimuleert de wondreiniging door versnelde afbraak van dood afgestorven weefsel. Bovendien wordt een optimaal vochtig wondmilieu in stand gehouden, zodat weefselregeneratie in de beste omstandigheden kan verlopen.

Vetramil honingzalf

Vetramil honingzalf is een wondzalf met honing en etherische olien die gebruikt kan worden bij huidwonden en oppervlakkige huidbeschadigingen bij het paard. Vetramil honingzalf ondersteund de natuurlijke wondgenezing en vermindert de vorming van littekenweefsel.