banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Verwerpersonderzoek (verplicht + gratis)

Zoals wellicht bekend is het in Nederland verplicht om verwerpers tussen de 100 en 260 dagen dracht te laten onderzoeken. Dit in het kader van de bewaking van de Brucellose-vrij status van Nederland. Hiertegenover staat dat het geheel gratis is (visite dierenarts + laboratoriumonderzoek wordt vergoed door de Gezondheidsdienst) en dat u als veehouder kunt profiteren om deze visite te combineren met andere werkzaamheden.
Voorwaarde is wel dat het bloedonderzoek binnen 7 dagen na het verwerpen wordt uitgevoerd. Embryo 5,5 maand oud U kunt uiteraard het bloedmonster (in overleg met uw dierenarts) ook op andere oorzaken van verwerpen (IBR, BVD, Salmonella, Neospora) laten onderzoeken.
Als u deelnemer bent van een dierziektebestrijdingsprogramma (IBR, Salmonella, BVD, Neospora) dan vallen de kosten van deze extra testen onder het abonnement.
Als verwerpen bij u op het bedrijf een probleem vormt, is het aan te bevelen om een verworpen vrucht + vruchtvliezen (zo vers mogelijk) op te laten halen door de GD en er sectie op te laten verrichten. U kunt een vrucht aanmelden via het volgende nummer: 0900-2020012. Via sectie heeft u een goede kans om de oorzaak van het verwerpen te vinden.

verworpen vrucht