banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Ketontest melk: slepende melkziekte

Een test welke wij u kunnen aanbieden is de snelle ketontest voor de melk.
Als u twijfelt of een koe slepende melkziekte heeft, kunt u op de praktijk een buisje melk brengen (dit hoeft niet steriel afgenomen te zijn). In dit melkmonster kan de ernst van de situatie worden ingeschat, zodat we kunnen bepalen welke behandeling voor deze koe de beste is.

DCP spray

Een zinkspray met een goede werkzaamheid bij uiersmet en de steeds vaker voorkomende hardnekkige ontsteking vóór de voorkwartieren.

Ca/Mg infusen

Ca/Mg infusen zijn door diverse firma’s leverbaar. Er blijkt echter een groot verschil te zijn in de zuurgraad (pH) van deze infusen. Een lage pH geeft bij het toedienen van infuusvloeistof naast het bloedvat ernstige ontstekingsreacties/abcessen.
Het door ons geleverde Ca/Mg infuus heeft een pH welke het dichtst bij de lichaams pH (=7) ligt. Hierdoor geeft naast het bloedvat toegediende vloeistof nauwelijks aanleiding tot problemen.

Ferti Plus Bolus

Een mineralen/vitaminegebrek opgebouwd gedurende het weideseizoen kan leiden tot weerstandsproblemen rondom het afkalven als vaars. U kunt hierbij denken aan een grotere kans op uierontsteking, aan de nageboorte blijven staan, slecht doorkalven.
De dosering van 2 Ferti Plus bolussen per rund (behoefte voor 6 maanden) voorziet in een regelmatige mineralenafgifte gedurende het weideseizoen. Tijdens het stalseizoen adviseren wij tevens mineralen te verstrekken.

De Bi-pill : voor slecht drinkende kalveren met diarree

Kalveren verliezen bij diarree behalve veel vocht ook buffers: ze drogen uit en verzuren. Deze verzuring neemt binnen enkele uren snel toe, mede hierdoor zullen de kalveren steeds slechter drinken.
Advies is dan ook om tijdens de eerste symptomen van diarree een Bi-pill te geven. Deze bevat natriumbicarbonaat, een effectieve buffer, welke de verzuring in de pens en bloed tegen gaat. Hierdoor zal de drinklust van het kalf verbeteren.

Auriplak: vliegenbestrijding

De plaatjes zijn 4 maanden effectief tegen o.a. de zomerwrangvlieg en de hoornvlieg. In Duits onderzoek is tevens werkzaamheid tegen knutten bewezen en wordt in dat kader geadviseerd door het Ministerie van ELenI.

Orbeseal

Protcol Orbeseal gebruik
Ontluchten Orbeseal