banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Bedrijfs Behandel Plan

Vanaf 1 januari 2012 wordt vanuit het PVV (Productschap van Vee en Vlees) geƫist dat deze dit plan aanwezig is op bedrijven met meer dan 5 GVE.
Hoofdreden is een toenemende antibioticaresistentie bij zowel mens als dier. In 2008 heeft het ministerie van LNV een Taskforce Antibioticaresistentie Dierhouderij ingesteld. In deze taskforce zitten alle partijen uit de dierlijke productieketens. Dit heeft geleid tot het Convenant Antibioticaresistentie Dierhouderij, waarin een groot aantal maatregelen zijn vastgelegd om tot een vermindering van het antibioticumgebruik te komen (doel: in 2013 een halvering van het gebruik).

In het bedrijfsspecifieke BBP komen voor de meest voorkomende aandoeningen behandelprotocollen te staan, waarbij rekening wordt gehouden met het correct inzetten van antibiotica.