banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Voeding

Konijnen worden naakt en geheel hulpeoos geboren. De eerste 18 dagen drinken de jongen bij de moeder De voedster zoogt maar 1 x per dag. Konijnen melk is zeer energierijk.
Moederloze konijnen zijn zeer moeilijk met de hand groot te brengen.

pasgeboren konijn


Meer info is te vinden op de website van Stichting Konijnen Belangen.

Konijnen produceren twee soorten ontlasting. Naast de gewone zwarte keuteltjes produceren ze zachtere ontlasting die ze direct weer opeten (coecotrofie). Deze ontlasting bevat essentiële voedingstoffen (vitamines en eiwitten).
Door overgewicht, verkeerde voeding of ziekte stoppen konijnen met deze gewoonte en dit leidt tot 'plakpoep', maagdarmstoornissen en ziektes.
Voer volwassen dieren beperkt korrels (liefts vezelrijke) en voornamelijk hooi en groenvoer.
Geef geen klaver, bieten en kool want dit kan leiden tot trommelzucht (gasbuik).
Wees ook zuinig met snoepjes en andere dikmakers.
Zorg altijd voor voldoende vers water.

Overgewicht

Veel konijnen leiden aan overgewicht. Dit kan leiden tot extra gezondheidrisico's Overgewicht wordt veroorzaakt door te veel (energierijk)voer en te kort beweging.
Supreme pet food heeft een uitgebreid assortiment voeders voor konijnen die rekening houden met leeftijd, ras en leefomstandigheden. Naast deze brokjes (maximaal 10 tot 20 gram per kg lichaamsgewicht)is het belangrijk onbeperkt hooi te geven om te voldoen aan de hoge vezel behoefte van het konijn.
Wij verkopen al deze voeders en u kunt altijd bij ons terecht voor gratis advies.
(Wij hebben speciale spaarkaarten voor een gratis zak))