banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Senior consult

Het is niet altijd aan de buitenkant te zien of een dier iets mankeert. Sommige ziekten komen plotseling, onverwacht en zijn eenvoudigweg niet te voorzien. Dat betekent dat een gezondheidscontrole dus ook niet alles kan opsporen. Maar vaak kan met een tijdige aanpak wel veel narigheid worden voorkomen en dat is nog steeds beter dan genezen. Het is dus raadzaam om de gezondheid van uw huisdier jaarlijks te laten controleren. Tevens kan dan van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om de vaccinatie-op-maat uit te voeren; het toedienen van alleen die vaccinatie die op dat moment voor uw dier van toepassing is.

Allereerst krijgt u natuurlijk de gelegenheid om eventuele problemen aan de orde te stellen. Dan wordt de algemene lichamelijke conditie van uw huisdier gecontroleerd Naast ogen, oren, huid en vacht, moet zeker het gebit gecontroleerd worden op tandsteen, rotte elementen en ontstekingen. Ze veroorzaken niet alleen een verschrikkelijke stank uit de bek, maar ze vormen ook een gevaarlijke infectiebron, die o.a. de nieren lelijk kan beschadigen.
Tevens wordt uw dier gewogen. Is uw huisdier vermagerd of juist zwaarder geworden?
Wordt hij sneller moe, heeft hij last van kortademigheid, slaapt hij meer dan anders? Drinkt hij meer of juist minder? En hoe zit het met zijn eetlust? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de gezondheidscontrole. Natuurlijk wordt er naar het hart en de longen geluisterd. Vooral in het geval van hartproblemen is het belangrijk om er op tijd bij te zijn, zodat het hart nog niet teveel reserves heeft verspeeld.
In een aantal gevallen kan aanvullend onderzoek nodig zijn, zoals bloedonderzoek, urineonderzoek of een röntgenfoto