banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Druiven intoxcicatie

Veel honden lusten graag een stukje fruit. Er zijn er die de aardbeien net als vogels van de struik af stelen. Het meeste fruit levert geen problemen op, dat geldt echter niet altijd voor druiven.

Druiven kunnen voor honden nefrotoxisch (giftig voor de nieren) zijn. Sommige honden krijgen al problemen door het eten van enkele druiven per kg , anderen pas bij grote hoeveelheden. (Voor rozijnen en krenten geldt hetzelfde)

De klachten die optreden zijn braken (meestal al binnen een paar uur) gevolgd door diarree. De honden verliezen hun eetlust, hebben buikpijn en raken verzwakt. Nierfalen kan optreden na een tot enkele dagen..

Bij verdenking van druiven vergiftiging dient men binnen een uur of twee de hond te laten braken en dient norit te worden gegeven. Direct intraveneus infuus kan helpen nierschade te voorkomen. Bij nierschade en verschijnselen van zwakte is de prognose slecht. Als een hond na 3 dagen nog geen nierschade heeft is het niet waarschijnlijk dat dit nog gaat gebeuren