banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Wij staan 24 uur per dag klaar voor u en uw huisdier.

U bent welkom op onze inloopspreekuren maar u kunt ook zonder extra kosten een afspraak maken.
's Avonds en in het weekend staan wij ook klaar voor spoedgevallen.
De kliniek is dagelijks van 09.00 tot 17.00 geopend voor het ophalen van medicijnen of dieetvoer. Ook voor al uw vragen op het gebied van de zorg voor uw huisdier kunt u bij ons dan terecht.

Kleine ingrepen zoals gebitsaneringen, hechten van verwondingen enz. worden poliklinisch behandeld. Deze behandelingen worden verricht onder locale verdoving of met een licht roesje. Na de behandeling krijgt de patiënt een injectie met een "antistof" zodat hij/zij weer snel wakker is.

Grotere ingrepen zoals sterilisaties, castraties, buikoperaties enz. worden verricht onder algehele verdoving. Hierbij maken we gebruik van een gasnarcose (isofluraan) waarbij continue bewaking plaatsvindt met behulp van een ECG (hartfilmpje) en apparatuur die de ademhaling bewaakt. Tevens wordt er een waakinfuus aangelegd.
Het voordeel van gasnarcose is dat het zeer veilig is en dat de diepte van de verdoving continu kan worden aangepast aan de behoefte.

Uw huisvriend zal sneller herstellen van een medische ingreep als dat gedaan kan worden in de eigen, vertrouwde, omgeving. Toch kan het soms beter zijn als hij/zij een nachtje blijft voor observatie.
Als dat noodzakelijk is voor b.v een continue infuus of een andere speciale behandeling zullen wij u dat adviseren.
Een opname voor langere tijd behoort ook tot de mogelijkheden. Hiervoor hebben we ruime hokken beschikbaar met 24 uur bewaking per dag.

Als hulpverleners van de "eerste lijn" kunnen wij veel maar niet alles. Indien noodzakelijk verwijzen we door naar naar een specialistische kliniek. Het welzijn van uw huisvriend staat hierbij voorop.
Redenen voor doorverwijzing kunnen zijn, specialistische chirurgie of nadere diagnostiek.