banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Urineonderzoek

Bij urineonderzoek wordt er gekeken naar de concentratie in de urine, van de aanwezigheid van bloed, suiker, cellen en gruis. Dit is van belang bij onderzoek naar blaasontsteking, blaasstenen, nierafwijkingen, suikerziekte, stofwisselingstoornissen enz.
Eventueel wordt urine opgestuurd naar een speciaal laboratorium voor onderzoek naar de ziekte van Cushing.

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek kan informatie geven over de aard of de oorzaak van verschillende aandoeningen. Om de kans op complicaties bij een operatie zo klein mogelijk te maken is bloedonderzoek vooraf heel zinvol.
Voor dit bloedonderzoek beschikken wij over eigen bloedanalyseapparatuur zodat wij binnen een half uur in staat zijn een indruk te krijgen over eventueel aanwezige bloedarmoede, ontstekingen, nier- en leverafwijkingen, suikerziekte enz.
Indien noodzakelijk kan het afgenomen bloed door gestuurd worden naar speciale laboratoria voor onderzoek naar schildklierafwijkingen, antistoffen enz.

Bacteriologisch onderzoek

Bij het bacteriologisch onderzoek worden een uitscheiding van uw huisdier op kweek gezet en daarna onderzocht op het voorkomen van ziekteverwekkende bacteriën en naar de gevoeligheid van de bacterie voor antibiotica.
Afhankelijk van de aard van de aandoening zal als uitscheiding gebruik worden gemaakt van urine, oorsmeer, neusuitvloeiÏng, vaginaslijmvlies enz.