banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Euthanasie

Ondanks al uw - en onze - zorg komt onvermijdelijk een keer het moment dat u afscheid moet nemen van uw huisvriend. Euthanasie, als middel om een nodeloze lijdensweg te voorkomen, is dan meestel het meest "humane" middel.
Bij voorkeur passen wij dit middel toe bij u thuis. Huisgenoten nemen gemakkelijker afscheid als ze evaren dat, op een respectvolle wijze, vorm wordt gegeven aan het ten einde brengen van het leven.
Uiteraard kunnen wij de euthanasie ook in de kliniek uitvoeren.
Het euthanaseren gaat als volgt te werk:
Als eerste wordt een injectie gegeven die het dier in een diepe slaap brengt zodat het niets merkt van de tweede injectie. Deze tweede injectie brengt het hart tot stilstand.

Velen weten het niet, maar het is in de gemeente Weststellingwerf toegestaan om uw huisvriend in eigen tuin of op eigen erf te begraven. De mogelijkheid tot begraven elders of tot crematie kunnen wij ook voor u verzorgen. Bij euthanasie in de kliniek kunt u uw huisdier of meenemen, of bij ons achterlaten.