banner
banner banner banner

Waarschuwing voor Internet Explorer versie 6 gebruikers

U gebruikt een verouderde, onveilige browser. Het is daarom mogelijk dat onderdelen niet correct worden weergegeven. Wij raden u aan om te uw browser te upgraden naar Internet Explore versie 7 of hoger, of over te stappen op een andere browser.Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Zoeken:

Entingen

Voor honden hanteren we een entschema waarbij de honden een keer per 3 jaar geënt worden met een ' cocktail'. Deze enting beschermt tegen de ziekte van Weil, hondenziekte en parvo.
En elk jaar met een enting tegen 4 typen van ziekte van weil .
Hiernaast kan er nog extra worden geënt tegen kennelhoest (bordetella en parainfluenza)Dit is van belang als de hond naar een pension of (puppy)cursus gaat en tegen hondsdolheid (verplicht voor het buitenland).
Puppy's worden vanaf 6 weken driemaal geënt voordat er een betrouwbare bescherming optreedt.

Honden en katten die meegaan naar het buitenland moeten 3 weken voor die tijd tegen hondsdolheid worden geent. Deze enting is 3 jaar geldig.

Kittens kunnen vanaf 9 weken worden geënt tegen katte- en niesziekte. In eerste instantie 2 maal met een tussentijd van 3 weken. Hierna wordt jaarlijks hergevaccineerd. Elk jaar tegen niesziekte en een keer per 3 jaar ook tegen kattenziekte.

Wij bieden ook de mogelijkheid het bloed van uw hond te laten testen op de aanwezigheid van antistoffen. Bij voldoende 'titer' is een vaccinatie nog niet nodig. Informeer naar de mogelijkheden.