> Nieuws
DAC Noordwolde
Kliniek voor huisdieren
Nieuws
16-02-2011

Katten castratie actieHet is bijna voorjaar! Valentijnsdag is net geweest. Dus is het weer zover: de katers gaan op vrijers voeten.
En wie gunt zijn kat nu niet een boeiend liefdesleven?
Maar zijn we net zo ruimhartig als dit leidt tot een kattenoverschot, dierenleed en overlast ?
Een nest jonge katjes lijkt heel leuk maar ze moeten allemaal weer een nieuw baasje vinden en dat is vaak een probleem.
En wie ondoordacht een jong kitten in huis neemt staat niet altijd direct stil bij het feit dat kleine katjes groot worden.
Er is al een overschot aan katten in Nederland getuige de asielen die vol zitten met katten op zoek naar een nieuwe baas. Dus wordt er door ons weer een castratie actie georganiseerd.

Sterilisatie poes 70 euro en Castratie kater 35 euro
van 28 februari tot 11 maart.

Tevens Chippen 6 euro!

Want heb je eenmaal een �geholpen� kat dan wil je die niet graag meer missen. Als je kat een paar dagen niet thuis komt dan slaap je toch niet echt rustig. Want hoe vind je, je kat weer terug en hoe weet iemand die jou kat vindt dat hij van jou is. Want dat het niet altijd lukt de juiste kat bij de rechtmatige eigenaar terug te brengen is een feit.
Hiervoor bestaat een unieke identificatie methode. De chip, een klein buisje dat onder de huid wordt aangebracht en waarin een unieke code ligt opgeslagen. Deze code kan met een speciaal afleesapparaat worden afgelezen. De code met bijbehorende gegevens (uw telefoonnummer en de naam van de kat) wordt opgeslagen in een speciale databank op internet. (www.chipnummer.nl) Elke dierenarts, dierenambulance of asiel kan deze chip aflezen.

Het thuis brengen van gevonden katten is net zo belangrijk om te voorkomen dat de asielen vol raken als het voorkomen van ongewenste nestjes.
Daarom heeft de Dierenbescherming Afdeling Friesland Zuid-Oost besloten tot een bijdrage van 10 euro op het aanbrengen en registreren van een chip bij uw kat tijdens de castratie actie.
Bijkomend voordeel is dat de chip kan worden aangebracht als de kat onder narcose is zodat het dier er niets van merkt.