> Nieuws
DAC Noordwolde
Kliniek voor huisdieren
Nieuws
07-05-2010

WEEK VAN HET HUISDIERDit jaar staat de Week van het Huisdier helemaal in het teken van de aanschaf van huisdieren. Want daar moet je natuurlijk goed over nadenken.
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het houden van huisdieren een positief effect heeft op de gezondheid en het welbevinden van mensen. Natuurlijk moet het huisdier dan wel bij je passen.
Om teleurstellingen te voorkomen is het van belang om voor aanschaf te ontdekken of je verwachtingen re�el zijn.

Wij organiseren woensdag 19 mei een unieke gelegenheid om kennis te maken met diverse huisdieren. Enthousiaste liefhebbers zijn aanwezig met hun dieren om antwoord te geven op al uw vragen. betreffende aanschaf en verzorging. Tevens kunt u bij elke stand door het invullen van een simpele quiz ontdekken of het dier bij u past of dat u beter voor een ander dier kunt kiezen.

U en uw huisdier zijn welkom van 14.00 tot 17.00
Voor elke bezoeker is er een leuke attentie.

Hondenschool De Vrolijke Staart
Erica van Mil is aanwezig met informatie over het welk hondenras bij je past, waar koop je een hond, waar kan je op letten als je een pup uit het nest kiest. Als je een pup of hond hebt wat komt er dan allemaal bij kijken zodat je een sociale hond krijgt die goed luistert en overal mee naar toe kan, of een heerlijke gezonde gezinshond wordt. Waarom het van belang is om naar een hondenschool te gaan, deze geven u meer informatie over hoe een hond laat zien wat hij zegt door te kijken naar zijn houding en lichaamstaal waarom hij niet altijd gelijk kan luisteren enz.
Om een hond lichamelijk en geestelijk gezond te houden zijn er hondensporten die bovendien de hond baas binding versterken. Op deze middag kunt u kennis maken met de volgende sporten: Behendigheid, Frisbee, Treibball.
Voor de puppy�s is een speciaal socialisatie parkoers uitgezet.
Verdere sporten zijn oa.: Doggydance, obedience, speuren, reddingshonden.

Vissen als huisdier.

Kom kennismaken met de vis als huisdier. Denkt u nog steeds dat een goudvis maximaal een halfjaar oud wordt en via de wc pot naar zee zwemt kom langs en ontdek de wondere wereld van een aquarium. Marco Groen zal aanwezig zijn en kan u alles laten zien en vertellen over deze fascinerende dieren.

Baardagamen.

Manuela en haar baardagamen waren een ware publiekstrekker tijdens de dierenmanifestatie op 3 oktober. Wie haar toen gemist heeft krijgt deze middag een nieuwe kans om de aaibaarheidsfactor te controleren van deze koudbloedige dieren.

Stichting Cavia.

Het Cavia dorp (voorheen in Westervelde) is sinds juli 2009 gevestigd in Bakkeveen. Doel van de Stichting is het opvangen van Cavia`s en ze door middel van herplaatsing weer een goed tehuis geven. Een ander doel is het geven van informatie over cavia`s om hun welzijn en leefgenot te vergroten. 19 mei zijn zij dan ook aanwezig om al uw vragen over het houden van cavia's te beantwoorden.

Duiven

Gertjan Beute is een bekende naam onder duivenhouders. Hij beschikt niet alleen over een super kolonie duiven maar is ook een gekende columnist over de duivensport. 19 mei zal hij met een aantal van zijn duiven aanwezig zijn om zijn enthousiasme voor deze vogels met u te delen.

Katten

Hilde Hoederdos eigenaresse van Kattenpension de Lapjeskat is aanwezig om alles te vertellen over de speciale behoeften van de kat. Katten en honden kunnen best samenleven maar een kat is beslist geen kleine hond. Hilde heeft een opleiding gevold voor natuurlijke geneeswijze van dieren en richt zich met name op homeopathie.

KNUFFEL SPREEKUUR


Op deze middag houden wij ook een speciaal knuffelspreekuur. Beren, zeehonden etc. zullen door een echte dierendokter worden onderzocht en behandelt.

Kinderen kunnen zich laten schminken als hun favoriete huisdier of zich uitleven op het grote springkussen.