> Nieuws
DAC Noordwolde
Kliniek voor huisdieren
Nieuws
10-02-2010

Love is in the Air: Valentijns castratie actieMeer dan 20 jaar heeft de Dierenbescherming Weststellingwerf elk voorjaar de succesvolle katten castratie actie georganiseerd.
Doel van deze acties was het voorkomen van ongewenste nestjes, die uiteindelijk leiden tot overvolle asielen.
Voordat deze acties er waren werden wij bovendien regelmatig gevraagd om deze kittens direct na de geboorte te euthanaseren.

Er zijn meer redenen om de katers en poezen te laten helpen.
Niet gecastreerde katers vechten meer en zijn meer op pad waarbij ze een groter risico lopen op verwondingen en geslachtsziekten. Aids komt ook bij katten voor!

De Dierenbescherming heeft echter slechts beperkte financi�le middelen. Uit een vorig jaar gehouden enqu�te is gebleken dat de meeste mensen tegenwoordig ook zonder de actie hun kat zouden laten helpen.
De Dierenbescherming heeft daarom besloten om zich meer te richten op een ander probleem, namelijk het in de hand houden van bestaande zwerfkatten populatie. Verwilderde katten die niet te socialiseren zijn, worden gevangen, gecastreerd en teruggeplaatst. Ze worden niet �opgeruimd�. Ervaring leert dat hun plaatst dan direct weer wordt ingenomen door andere katten.
Bovendien heeft de Dierenbescherming het afgelopen jaar een aantal haar medewerking verleent aan diverse chipacties.
Het niet terug kunnen vinden van de eigenaar is nog steeds een van de belangrijkste redenen dat de asielen vol zitten.

Om te voorkomen dat zonder de jaarlijkse actie er toch meer poezen �per ongeluk� een nestje krijgen organiseert DierenArtsenCentrum Noordwolde een
VALENTIJNSDAG CASTRATIE ACTIE .

Van 18 februari tot 5 maart kunnen poezen en katers tegen verlaagd tarief worden gesteriliseerd. De kosten komen op 70 euro voor een poes en 30 euro voor een kater. Men kan hiervoor telefonisch 0561 431999 of per mail info@dacnoordwolde.nl een afspraak maken.