> Nieuws
DAC Noordwolde
Kliniek voor huisdieren
Nieuws
19-01-2006

EHBO voor dieren, handig en verstandig!

Mensen die graag zelf eerste hulp willen bieden aan hun huisdier of dat van een ander, doen er goed aan om onze cursus Dieren-EHBO en verzorging te volgen.
De cursus bestaat uit zestien lessen (12 theorie- en 4 praktijklessen van ca. 2 uur), die onder meer aan de hand van een lesboek en allerlei practicums worden gegeven door dierenarts Lucy Valkering.
De cursus wordt afgesloten met een mondeling en schriftelijk examen.
Naast meer voor de hand liggende vaardigheden, zoals het spalken van poten en het meten van de hartslag, krijgen cursisten ook lessen over het skelet, het zenuwstelsel en bijvoorbeeld over de geslachtsorganen van hamsters tot en met koeien. Aan het eind van de cursus zijn deelnemers beter in staat hun zieke of gewonde huisdier te helpen. Velen lukt het beter zelf diagnose te stellen en sommigen beweren zelfs dat het je dierenartskosten bespaart.

De cursus Dieren-EHBO wordt door heel Nederland gegeven, onder verantwoordelijkheid van afdelingen van de Dierenbescherming. De laatste keer dat de afdeling Weststellingwerf in samenwerking met het DierenArtsenCentrum Noordwolde een cursus heeft georganiseerd is alweer 3 jaar geleden. Toen hebben alle 20 cursisten hun dieren EHBO diploma gehaald.
Iedereen (vanaf 15 jaar) kan zich opgeven. Ook inwoners van andere gemeenten dan weststellingwerf zijn welkom. De cursus wordt gegeven boven de Dierenkliniek. Elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00. De eerste les start op 8 februari 2006. Opgeven kan tot 1 februari. Er kunnen maximaal 15 personen meedoen.
De kosten bedragen � 75,- voor leden van de Dierenbescherming. Niet-leden betalen daarnaast ook nog lidmaatschapskosten ad � 20,-.


Copyright 2003:
DAC Noordwolde en eRTS Consultancy.
Laatst gewijzigd: 19-1-2006.