> Nieuws
DAC Noordwolde
Kliniek voor huisdieren
Nieuws
5-9-2005

DIERENMANIFESTATIE 2005


De dierenmanifestatie krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje. Niet alleen is het een lustrum. De manifestatie wordt alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Maar tevens vieren wij die dag dat het DAC 25 jaar gelden op deze lokatie feestelijk geopend werd.
Het programma is nog uitgebreider dan vorig jaar. Zo komen er naast de bekende stands van de Dierenbescherming, Kids for Animals, Stichting Konijnenbelangen, Imker nu ook de Vogelwacht, Stichting de Leemweg, Green peace (met poppekast!) en Dierproefvrij.
Daarnaast is er voor de kinderen veel te doen zoals Ponyrijden, Springkussen, Koeienmelken, Kleurwedstrijd, Balonnenwedstrijd, Schminken Puzzeltocht etc. Ook kunnen zij hun favoriete huisdier laten keuren door de dierenarts en krijgen zij een keuringsrapport en presentje.
Er is een speciale keurmeester om alle honden te keuren ongeacht het ras.Ook dit is gratis en men krijgt een keuringsrapport en presentje.
Demonstraties die gedurende de dag worden gegeven zijn oa. een Frisbeeshow van de dog frisbeeclub. Er wordt een paard bekapt en beslagen door een hoefsmid. Er worden digitale rontgenfoto's getoont. Een Tinker en Amazone laten zien wat voor bijzonder band zij hebben.
Tevens zijn er levens echte knuffeldieren aanwezig zoals konijnen, ezels, kippen en een koe.
Op het centrum is een expositie ingericht met de ingestuurde foto's van de foowedstrijd en de winnaar zal bekend worden gemaakt.
De dag zal worden afgesloten door een borrel te heffen op 25 jaar diergeneeskundige zorg vanuit het DAC aan de Hoofdstraat Oost.
Kortom er is genoeg te doen om er voor jong en oud een leuke en interessante dag van te maken, dus kom allen zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 16.00 naar de dierenmanifestatie.

Foto's kunnen worden ingestuurd tot 4 oktober..
Copyright 2003:
DAC Noordwolde en eRTS Consultancy.