> Nieuws
Terug
DAC Noordwolde
Kliniek voor huisdieren
Nieuws
5-3-2004

Aktie Castratie / sterilisatie

Een nestje jonge poezen is altijd leuk, maar daarna!
Zomaar laten lopen en hopen dat ze een goed tehuis vinden is een illusie. De dieren komen vaak in een asiel terecht of worden in het drukke verkeer overreden door een auto of zo.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Als ze buiten aan hun lot worden overgelaten verwilderen ze. Ze planten zich wel voort en binnen korte tijd heb je een hele populatie wilde katten. Bij overlast moeten dierenbescherming en politie voor een oplossing zorgen, maar dat is een groot probleem want niemand wil deze verwilderde katten meer hebben. Uiteindelijk rest niets anders meer dan in laten slapen, wat uiteraard een zeer trieste zaak is.

Ook worden vaak jonge poesjes via advertenties in kranten en supermarkten aangeboden. Dit levert soms een goed adres op, het jonge poesjes krijgt een goed tehuis, maar in een aantal gevallen komen deze dieren terecht bij een handelaar, met alle gevolgen van dien. Denkt u maar eens aan proefdieren.Zelfs als u al liefhebbers heeft voor uw nestje jonge poezen, denk dan ook eens aan het grote aantal poezen dat in het asiel zit en ook wacht op een goed tehuis.

Om allerlei ellende te voorkomen organiseert de Dierenbescherming ieder jaar weer een actie waarbij flinke korting wordt gegeven op de kosten die een castratie of een sterilisatie met zich meebrengt. Deze actie geldt voor iedere kattenbezitter in de gemeente Weststellingwerf, ongeacht of u lid bent van de Dierenbescherming of niet.
Dus als u een of meerdere katten als huisgenoot heeft denk aan onze actie. Wellicht kent u kattenbezitters die regelmatig een nestje hebben of een ongecastreerde kater, wilt u hen dan ook op deze actie wijzen?

De actie loopt van 8 t/m 12 maart '04.
Er is nu nog ruimte dus bel ons om af te spreken Tel: 0561-431999
Ook voor inlichtingen kunt u ons op dit nummer bellen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Wij, DierenArtsenCentrum Noordwolde, doen nog een extra duit in het zakje om deze actie week helemaal tot een succes te maken:
Tijdens deze actieweek kunt u uw kat laten chippen voor slechts € 15,00

Uw kat staat dan geregistreerd bij de Nederlandse databank voor gezelschapsdieren.
Mocht hij/zij onverhoopt weglopen of zoekraken en door iemand gevonden worden dan is altijd te achterhalen waar hij/zij thuishoort, door de kleine chip in de hals.

Deze aanbieding geldt ook voor honden, uitsluitend tijdens de actieweek van 8 t/m 12 maart.

Mocht u vragen hebben, inlichten willen, schroom niet en bel Tel: 0561-431999.


Copyright 2003:
DAC Noordwolde en eRTS Consultancy.