> d m 2007
Terug
DAC Noordwolde
Kliniek voor huisdieren
dierenmanifestatie200729 september 2007
van 10.00-17.00 uur
een beestachtige dag
voor jong en oud
voor mens en dier !


29 september verzorgt de dierenbescherming afdeling Weststellingwerf samen met de dierenartsen van onze dierenkliniek al weer voor de zesde keer een grootse dierenmanifestatie.
Ook dit jaar is er weer van alles te doen.
Zowel voor kinderen als volwassen een leuke en leerzame ervaring.
De entree is geheel gratis.

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN:
Ponyrijden
Uilenballen uitpluizen
Touwtje trekken
Ballen gooien
Beschuit versieren
Dierenkeuring
Knuffelstalletje
Koe melken
Puzzelspeurtocht
Ballonnen wedstrijd
Schminken
Springkussen

ACTIVITEITEN VOOR IEDEREEN:
Demonstratie Hondenfrisbee
Demonstratie behendigheid en puppytraining
Demonstratie Doggydance
Demonstratie hoefsmid
Demonstratie trimmen
Met je huisdier op de foto
Hondenkeuring
Chippen voor de halve prijs
Kijkje achter de schermen DAC
Kattengedragsdeskundige
Rad van Fortuin
Workshop Speuren met je Neus

INFO KRAMEN:
Greenpeace
Proefdiervrij
Dierenbescherming/KFA
Dierenambulance de Tjonger
Hill's diervoeding
Bijen vereninging Oldeberkoop
Vogelwacht

Terug

Ponyrijden
Dhr. Dundas zal aanwezig zijn met enkele van zijn IJslanders. Hij kan zeer veel over dit ras vertellen. Kleine Paardjes die sterk genoeg zijn om ook door volwassenen bereden te worden en die meer gangen hebben dan allleen stap draf en galop.
Kinderen mogen gratis een ritje maken.
Naast een ezeltje voor de allerkleinsten zal er ook een ponywagentje aanwezig zijn om een ritje mee te maken.
Terug

Uilenballen pluizen
Onder enthousiaste begeleiding van Andries van Veen krijgen kinderen de mogelijkheid om te ontdekken wat een een uil allemaal eet. In de braakbal zitten restanten van skeletjes. Loepjes en pincetten zijn aanwezig om het allemaal goed te kunnen bekijken. Een deel van de braakballen is ter plekke gevonden.
Terug

Touwtje trekken
De Kids For Animals, de jeugdafdeling van de diernbescherming is ook met een kraam aanwezig. Voor een kelin bedrag mogen de kleiste kinderen touwtje trekken (altijd prijs) de opbrengst is voor een goed doel door de kinderen van de KFA zelf uitgezocht.
Terug

Ballen Gooien
Net als 2 jaar terug kan men weer proberen alle blikken van de plank te gooien. Altijd prijs en voor degene die alles eraf weet te gooien natuurlijk iets extra's. 2 jaar terug ging de opbrengst naar het dieren asiel in Steenwijk. Dit jaar zal het worden geschonken aan de nieuwe kinderboerderij in Wolvega.
Terug

Beschuit versieren
Voor kinderen is er de mogelijkheid om zelf een beschuitje te versieren. Maak er een leuk dieren gezicht of juist iets abstracts van. De mooiste beschuit wordt beloond met een leuke verrassing.
Terug

Dierenkeuring
Keurmeester Binie ten Hacken is weer bereidt gevonden om meegebrachte honden te keuren. Iedere deelnemer krijgt een keuringsrapport en een herrinnering. Deelname is gratis. Volgnummer af te halen bij de kraam van de Dierenbescherming.
Ook ander huisdieren worden gekeurd. Deze keuring zal gebeuren door onze dierenartsen voor gezelschapsdieren. Dus neem gerust je konijn, cavia , kat etc mee. Ook zij krijgen een keuringsrapport en een leuke herrinnering.
Terug

Knuffelstalletje
Stichting Konijnenbelangen zal informatie en folders verzorgen over hoe je je konijn het beste kan verzorgen. Ook zullen er deze dag konijnen en cavia's en kippen aanwezig zijn om lekker te vertroetelen.
Terug

Koemelken
Alle activiteiten maken natuurlijk dorstig. Er is een koffiekraam aanwezig maar kinderen kunnen ook zelf proberen limonade te melken uit onze geduldige koe Berta 2.
Terug

Puzzelspeurtocht
De KFA hebben een puzzel speurtocht uitgezet over het hele terrein en in de gebouwen van het DierenArtsenCentrum. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen te verdienen.
Terug

Ballonnen wedstrijd
De laatste ballonnen wedstrijd is gewonnne ndoor een ballon die helemaal in Duitsland werd teruggevonden. Ook dit jaar is het weer de bedoeling dat je met helium gevulde ballon wordt losgelaten en maar hopen dat hij zover mogelijk komt. Natuurlijk zijn er ook gewone met lucht gevulde ballonnen voor wie zijn ballon liever mee naar huis neemt.
Terug

Schminken
Kinderen kunnen zich gratis laten schminken. Hopelijk lopen er die dag weer veel prinsejes en katten etc. rond.
Terug

Springkussen
Voor de liefhebbers is er de hele dag een springkussen aanwezig. Wel je schoenen uittrekken en hou rekening met anderen.
Terug

Demonstratie Dogfrisbee.
Erica van Mill verzorgt net als 2 jaar terug een demonstratie dogfrisbee. Het is altijd weer een spectaculair gezicht. Iedereen die na het zien van deze demo het zelf ook eens wil proberen kan bij haar en proefles volgen.
Terug

Demonstratie behendigheid en puppytraining
Deze demonstratie wordt verzogt door Anke Siegersma van � El Greco �
De naam El Greco is een ode aan Greco de la Grande Lande, de meest fantastische hond die ik in mijn leven ben tegen gekomen (zo�n hond als Greco kom je maar een keer tegen). Er was ook een Griekse kunstschilder, die Greco heette en voor zijn werk vertrok naar Spanje, waar hij El Greco werd genoemd = de Griek. Griekenland is mijn favoriete vakantiebestemming. Vandaar �El Greco�.
Hondentraining en opvoeding voor alle soorten honden, zowel rashonden als bastaardhonden, ongeacht hun leeftijd. Een hond is nooit te oud om te leren.
Ongeveer 6 jaar geleden ben ik gestart met het geven van training aan eigenaren met hun hond. Eerst hobbymatig maar toen bleek dat de belangstelling groeiende was, heb ik me officieel in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Voordat ik onafhankelijk ging lesgeven, heb ik eerst een jaar of 5 les gegeven bij een kynologenclub. Opleiding gedaan bij O & O en cursussen gevolgd. Regelmatig volg ik seminars en workshops, vooral van Engelse en Amerikaanse trainers en therapeuten.
Ik geef les op hondvriendelijke wijze met methoden gericht op beloning, zonder dwang. Positive, reinforcement training
De cursussen bestaan uit 8 lessen waarin ik probeer de cursisten te leren hoe hun hond leert en hoe je de lichaamstaal van je hond kunt leren lezen. Weet je hoe je hond leert dan kun je je hond heel, heel veel leren en goed opvoeden alleen����dit kost tijd. Het is niet hokus, pokus de hond is na het volgen van een cursus gehoorzaam.
Er wordt puppycursus gegeven: dit is 1 a 2 keer per week, hierin worden zowel de basisvaardigheden als sociale vaardigheden aangeleerd. Puppy�s vanaf 8 wkn. tot 5 mnd kunnen hieraan meedoen. Jonge hondencursus: vervolg op de puppycursus. Hierin wordt verder geborduurd op de vaardigheden van de puppycursus en er komen nieuwe opdrachten bij. Basis cursus: voor honden, ongeacht hun leeftijd, die nog niet eerder een cursus hebben gedaan.
Behendigheid of agility: je hond leren een parcours te lopen en daarbij allerlei hindernissen en sprongen te nemen. Heel veel honden vinden het schitterend om te doen, samen met de baas. Je leert je hond heel goed kennen en de hond jou; jij moet je hond sturen zodat hij op veilige manier de hindernissen leert nemen.
Vandaag worden hier demonstraties gegeven en het is mogelijkheid om zelf te �proeven� , onder begeleiding. Voor behendigheid is wel een redelijk gehoorzame hond vereist.
Individuele begeleiding: priv� les, eventueel bij u thuis.
Bij een hond waarvan de eigenaar ernstig problematisch gedrag ervaart, verwijs ik door naar een ervaren, gediplomeerde gedragstherapeute.
Alle cursussen worden het gehele jaar door gegeven. In het voorjaar, de zomer en de herfst in de buitenlucht, �s winters in een overdekte locatie. Iedere maand start er een nieuwe puppycursus en zogauw een puppy is aangemeld, kan men in dezelfde week al starten. Voor verdere informatie/opgave kunt u bellen Anke Siegersma, 0561-688426 of e-mailen elgreco@12move.nl
Terug

Demonstratie Doggydance
Doggydance: dansen met je hond. Grietje Wagenaar verzorgt vandaag demo�s �dansen met je hond�.
Terug

Demonstratie trimmen
Helma is hondetrimster bij Pet's Place in Joure en Tamara is hondentrimster bij Pet's Place in wolvega.
Zij zijn aanwezig tijdens de dierenmanifestatie in Noordwolde. Gedurende de hele dag geven zij demonstraties met verschillende honden. Ook kunt u zelf met uw hond langskomen voor een kleine knipbeurt zoals o.a; hoofd, oren of voetjes knippen.
Tijdens deze dag zullen zij ook klaar staan voor het knippen van de nagels bij uw hond, kat of knaagdier.
En dit alles geheel GRATIS!
Ook kunt u nog meedoen aan een prijsvraag, en maak kans op 10%, 25% of 50% korting op een complete trimbehandeling voor uw hond. Of de hoofdprijs een gratis complete trimbehandeling voor uw hond.
Zij hopen u en uw viervoeter te ontmoetenop 29 September tijdens de dierenmanifestatie in Noordwolde.
Terug

Demonstratie hoefsmid
Vandaag is de kans om een echte hoefsmid aan het werk te zien.
Terug

Met je huisdier op de foto
Van 12.00 tot 14.00 uur is er een professionele fotograaf aanwezig om een blijvende herrinnering te maken van je huisdier. Foto's zijn te bekijken en te bestellen op www.equistyle.nl
Terug

Hondenkeuring
Keurmeester Binie ten Hacken is weer bereidt gevonden om meegebrachte honden te keuren. Iedere deelnemer krijgt een keuringsrapport en een herrinnering. Deelname is gratis. Volgnummer af te halen bij de kraam van de Dierenbescherming.
De beste hond krijgt een prijs
Terug

Chippen voor de halve prijs
Alleen tijdens de dierenmanifestatie organiseert het DierenArtsenCentrum een chip actie.
Honden en katten kunnen vandaag gechipt worden tegen de helft van de normale kosten.
Chippen en registreren is zeer belangrijk. Regelmatig worden er weggelopen huisdieren binnen gebracht die dankzij de chip weer snel met hun baasje kunnen worden verenigd.
Ongechipte katten en honden lopen een groter risico niet te worden teruggevonden en verblijven vaak lange tijd in het asiel hopend op een nieuwe baas.
Terug

Kijkje achter de schermen DAC
De hele dag houdt onze dierenkliniek open huis. Men kan een kijkje nemen in onder andere de operatiekamer, spreekkamer, wachtruimte, opname ruimte, paardenkliniek en laboratorium. Tevens hangt er een expositie abstracte kunst. Dieren en kunst.
Terug
Kattengedragsdeskundige
Tijdens de dierenmanifestatie kunt u terecht met uw kat voor al uw vragen op het gebied van opvoeding en gedragsproblemen bij Miranda de Vent
Zij volgt bij Tinley de opleiding tot Gedragstherapeut voor katten. In deze opleiding word je opgeleid in het herkennen van normaal kattengedrag, het diagnosticeren van probleemgedrag en het toepassen van therapiemethoden bij deze problemen.
Als uw kat een gedragsprobleem heeft, kunt u daarover contact met haar opnemen. Een ander belangrijk onderdeel van haar werkzaamheden bestaat uit het geven van voorlichting, omdat veel probleemgedrag ontstaat doordat ergens in de opvoeding van het kitten iets is misgegaan. Dit is ook een reden waarom er kittenfeesten worden georganiseerd samen met de dierenarts. Hier krijgen mensen met kittens allerhande informatie over het opvoeden van katten, hoe kun je ze wat leren en hoe voorkomt u ongewenst gedrag als in uw gordijnen klimmen of uw bank als krabpaal gebruiken. Ook geeft zij op verzoek informatiebijeenkomsten over o.a. normaal kattengedrag en hoe een kat communiceert.
Terug

Rad van Fortuin
Mooie prijzen zijn er te winnen door het kopen van loten voor ons Rad van Fortuin waarvan de opbrengst volledig ten bate komt van de Dierenbescherming afdeling Weststellingwerf.
Terug

Workshop Speuren met je neus.
Er zullen 4 korte workshops worden gegeven waarbij hond en eigenaar kennis kunnen maken met de mogelijkeheden van het echte speurwerk. Deze speurspelletjes zijn erg leuk om te te doen. Men kan zich aan hiervoor opgeven. Deelname is gratis. Zie voor meer informatie op www.dogcity.nl
Terug

Greenpeace
Greenpeace zal wederom een poppekast act verzorgen en met een kraam aanwezig zijn.
Terug

Proefdiervrij
Stichting Proefdiervrij zal met een informatie stand aanwezig zijn.
Terug

Dierenbescherming/KFA
Ook de diernbescherming heeft natuurlijk een info kraam. Wordt je deze dag lid dan kun je een extra attentie verwachten. Ook zal de dierenbeschermer van weststellingwerf worden gekozen en gehuldigd.
Terug

Dierenambulance de Tjonger
De Stichting Dierenambulance de Tjonger heeft haar werkgebied ook in weststellingwerf. Zij hebben net een nieuwe dierenambulance. Als de werkzaamheden het toelaten dan zal deze aanwezig zijn.
Terug

Hill's Diervoeding
Voederfabrikant Hill's staat bekend om zijn uitgebreide assortiment honden en kattevoeders. Deze dag zal vooral inlicchting worden gegeven over voeding die speciaal geschikt is voor dieren met aan aandoening. Bijvoorbeeld dieren met artrose. Wat kan voeding daarin bijdragen zodat dieren minder afhankelijk zijn van medicijnen.
Terug

Bijenvereniging Oldeberkoop
Leer alles over bijen, honing en was. Rol je eigen kaars en proef de lekkerste honingsoorten.
Terug

Vogelwacht
De vogelwacht Oldeholtpade e.o zet zich in voor vogels en hun natuurlijke leefomgeving. De Vogelwacht is een afdeling van de BFVW (Bond van Friese Vogelbeschermingswachten) en beheert het gebied tussen de autosnelweg A32, de Linde, de Tjonger en de gemeentegrens van Ooststellingwerf. (1800 hectare) Een taak van de vogelwacht is de natuur een handje helpen, in samenwerking met andere vogelwachten, boeren- en jagersorganisaties, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea en de BFVW, om zo te komen tot een evenwichtige en gevarieerde vogelstand. De activiteiten bestaan dan ook uit de nazorg van weidevogels, nestkasten, de werkgroepen roofvogels, zwaluwen en kerkuilen. Tevens maken en verkopen zij nestkasten, zorgen voor wintervoedering en hebben een jeugdafdeling. De leden, ruim 300, komen voornamelijk uit de dorpen Oldeholtpade, Nijeholtpade en Ter Idzard. Zj hebben een eigen observatiehut die zich bevindt aan de Lolkemaslaene tussen Nije- en Oldeholtpade nabij de Linde. Jaarlijks organiseren zij diverse excursies en brengen een blad, de Hooltekster uit. Kortom een levendige en actieve vereniging die volledig uit vrijwilligers bestaat!.
De hele dag zullen zij met een imposante eigen stand aanwezig zijn.
Terug


Terug